Pedra a Torelló. (Foto: Arnau Jaumira)
Pedra a Torelló. (Foto: Arnau Jaumira)
Barcelona

Les pedregades a les comarques de Lleida afecten el camp

La pedregada que ha a les comarques de Lleida ha afectat els camps

RedaccióActualitzat

La pedra torna a fer la guitza en diumenge. Com ja va passar el primer cap de setmana de setembre, el mal temps ha tornat a fer acte de presència, aquest cop a les comarques de Lleida.

La pedregada que ha caigut al Pla d'Urgell a dos quarts de cinc de la tarda ha afectat sobretot les pomeres, que estan a punt per a la collita. La pedregada també ha afectat el poble de Vallverd. A banda de deixar els arbres del passeig mig despullats, la pedra també ha malmès alguns vehicles.

Tot i els danys, les pluges han estat més suaus del que s'esperava. Ha plogut amb força a l'Alt i el Baix Camp, al Montsià i al Pla de Lleida. L'únic punt on s'ha superat el llindar d'intensitat dels 20 litres per metre quadrat ha estat a Aldover, al Baix Ebre, on han caigut més de 24 litres per metre quadrat en mitja hora. Al nord del país, ha plogut amb força al Pallars Jussà i Sobirà i també a l'Alt Urgell. 

El telèfon d'emergències 112 ha atès una vintena de trucades relacionades amb les pluges. 

El pitjor de l'episodi de pluges ja ha passat. Protecció Civil ha rebaixat l'alert del pla Inuncat fins a una situació de prealerta. En les properes hores encara s'esperen pluges al nord-est del país, tot i que seran més febles.

Fins dilluns no se sabrà l'afectació definitiva. Aquesta és 18ena pedregada que afecta la fruita a les comarques de Lleida aquesta temporada.

Anar al contingut