Cameron condemnat l'execució de David Haines.
Cameron ha condemnat amb contundència l'execució i ha promès represàlies.
Londres

Cameron promet que el Regne Unit atraparà els assassins de Haines

Condemna unànime de la comunitat internacional a una nova execució d'un ciutadà occidental a sang freda per part dels jihadistes de l'Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

Condemna unànime de la comunitat internacional a una nova execució d'un ciutadà occidental a sang freda per part dels jihadistes de l'Estat Islàmic. Els mateixos jihadistes han difós un vídeo en què es veu la decapitació del cooperant britànic segrestat a Síria David Haines.

El primer ministre, David Cameron, a qui en el vídeo s'acusa de ser el responsable de la decapitació, ha qualificat el fet de maldat pura, menyspreable i atroç. Assegura que "no són musulmans, són monstres".

Cameron s'ha compromès a atrapar els responsables de l'assassinat.

"Som gent pacífica que no vol la confrontació, però hem d'entendre que no podem ignorar aquesta amenaça a la nostra seguretat i a la dels nostres aliats"

Cameron ha reunit un gabinet de crisi, on ha anunciat que col·laborarà amb els seus aliats i farà els passos que calgui per aturar l'amenaça jihadista.

Suport internacional

Els president nord-americà, Barack Obama, ha donat el condol al Regne Unit i ha reforçat la seva implicació en la lluita contra els jihadistes.

Austràlia s'ha afegit a l'aliança internacional en contra de l'Estat Islàmic i ha anunciat que enviarà un contingent de 600 militars al Pròxim Orient. D'altra banda, el ministre de l'Interior francès ha reconegut que 930 jihadistes de l'Estat Islàmic provenen de França.

Haines s'ha convertit en el tercer occidental decapitat per l'Estat Islàmic després dels periodistes nord-americans James Foley i Steven Sotloff. En el vídeo de l'execució de Sotloff, David Haines apareixia al final, utilitzat com a moneda de canvi perquè el president dels Estats Units, Barack Obama, aturés els atacs contra els jihadistes.

 

Anar al contingut