Mor Isidoro Álvarez, president d'El Corte Inglés, als 79 anys per una insuficiència respiratòria

El més ben situat per succeir-lo és el seu nebot Dimas Gimeno, que va formar part de Falange Española.

RedaccióActualitzat

Mor el president d'El Corte Inglés, Isidoro Álvarez, als 79 anys a l'hospital Puerta de Hierro de Madrid, on va ingressar la matinada del dimecres 10 de setembre per una insuficiència respiratòria.

L'última aparició pública del màxim directiu del gegant de la distribució va ser el 31 d'agost, coincidint amb la junta general d'accionistes del grup. Isidoro Álvarez ha estat 25 anys a la presidència del grup d'empreses i era considerat un dels grans experts espanyols en la distribució comercial. L'any 1989, Álvarez va succeir el seu oncle, el fundador de l'empresa, Ramón Areces, al capdavant del grup El Corte Inglés.

Referent  en el sector de la distribució

Álvarez va entrar a l'empresa familiar amb 18 anys i la va convertir en referent del sector de la distribució a Espanya i líder dels grans magatzems. Isidoro ha estat el responsable del pla d'expansió d'El Corte Inglés i de la diversificació en altres línies de negoci com Hipercor, Supercor, Opencor, Sfera, Óptica 2000, Viajes El Corte Inglés, Telecor o una companyia d'assegurances.

El grup El Corte Inglés dóna feina a 93.300 treballadors. A l'últim exercici fiscal que van tancar el mes de febrer, el grup va guanyar 174,35 milions d'euros, un 6,2% més que l'any 2012, unes xifres positives que el grup aconseguia per primer any des que va començar la crisi econòmica.

L'ingrés hospitalari d'Álvarez es va produir el mateix dia que es va conèixer la mort del president del Banc Santander, Emilio Botín, també de 79 anys, a causa d'un infart.

Un relleu polèmic

Un nebot d'Álvarez, Dimas Gimeno, és el més ben posicionat per succeir-lo. Gimeno és l'actual director general del grup, un nomenament que va provocar polèmica perquè va formar part de Falange Española.

Dimas Gimeno es va presentar a les eleccions generals del 1996 i del 2000 i també a les catalanes del 1999 en les llistes d'aquesta formació falangista. Quan va ser nomenat director general, El Corte Inglés va aclarir que Gimeno no havia militat mai al partit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut