Tarragona

Castells de gamma extra el primer diumenge de festes a Tarragona

Gran exhibició dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Tarragona en el primer diumenge de festes a la ciutat

RedaccióActualitzat

Primer diumenge de festes a Tarragona i exhibició castellera a la plaça de la Font, on s'han pogut veure castells de gamma alta de les colles de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Ni el sol radiant del començament de la jornada, ni els trons i la pluja intermitent han deslluït una vistosa i concorreguda jornada castellera.

Vilafranca i Vella de Valls mesuren forces

Els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls han mesurat forces de cara al Concurs de Castells que es farà el pròxim 5 d'octubre a la plaça Tarraco Arena. Totes dues colles han completat una gran actuació i han descarregat el 4 de 9 amb folre i l'agulla.

Vilafranca ha descarregat d'entrada el 9 de 8 amb folre i l'agulla. La sòlida actuació dels de la camisa verda s'ha tancat amb un impecable 3 de 9 amb folre i l'agulla, així com un pilar de 8 amb folre i manilles.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls els ha seguit els passos i ha mostrat també un gran estat de forma. D'entrada han descarregat el 3 de 9 amb folre, els de la Vella han fet també el 4 de 9 amb folre i l'agulla, un castell que no descarregaven des de feia 10 anys. Han tancat l'actuació amb el 9 de 8 i un pilar de 8 amb folre i manilles.

Gran actuació de les colles locals

Les colles locals també han completat una gran actuació. La colla Jove Xiquets de  Tarragona ha descarregat un 3 de 9 amb folre, i ha carregat el 2 de 9 amb folre i manilles, un castell que és una de les seves fites per aquest any. Els de la camisa morada han tancat l'actuació amb un pilar de 7 amb folre.

Els Xiquets de Tarragona han iniciat l'actuació descarregant el 3 de 9 amb folre. Com la Jove, s'han quedat a un pas del 2 de 9 amb folre i manilles, que ha acabat fent llenya un cop carregat. Finalment, els matalassers han descarregat un 4 de 9 amb folre al segon intent. Els Xiquets han posat el punt final amb la descàrrega d'un pilar de 7 amb folre, un castell que no aconseguien des de feia 16 anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut