Dos germans bessons, alumnes de l'escola El Prat I, jugant amb els instruments de paper maixé en la jornada de portes obertes del centre.
Dos germans bessons, alumnes de l'escola El Prat I, jugant amb els instruments de paper maixé en la jornada de portes obertes del centre. (Foto: ACN)
El Prat

Reobre les portes l'escola El Prat I amb un nou model educatiu basat en la música, la dansa i el teatre

Ensenyament va ordenar fer un "reset" al centre al juliol per les males notes en les competències bàsiques

RedaccióActualitzat

També comença el nou curs per a l'escola El Prat I, que al juliol va haver de canviar la direcció i l'equip docent per ordres del Departament d'Ensenyament. Els 400 estudiants d'aquest centre ho trobaran tot nou. El motiu és el "reset" que va patir l'escola perquè els alumnes no arribaven al nivell de les competències bàsiques.

La primera novetat és un canvi en el model educatiu: el nou equip docent ha decidit apostar per la pedagogia activa i deixar de banda els llibres de text. Aquest projecte es basa "en tres pilars", segons la directora del centre, Sandra Gallardo, que són la música, la dansa i el teatre.

Aquests últims mesos s'han fet obres a l'escola i s'han adaptat un parell d'espais per a aquestes necessitats. Els objectius de la nova direcció amb aquest canvi també són tres: millorar el rendiment acadèmic dels alumnes, afavorir la cohesió social i desestigmatitzar l'escola. El primer pas visible per tancar l'etapa anterior ja l'han fet: canviar el nom.

De fet, però, el nou nom per al col·legi, que abans es deia Pompeu Fabra, encara no està decidit i sortirà d'entre les propostes que facin els alumnes, els pares o els nous professors. La regidora d'Educació, Pilar Eslava, ha expressat el seu desig que aquest centre sigui "l'escola del barri".

Anar al contingut