Barcelona

Irene Rigau minimitza l'impacte de la LOMCE a les escoles catalanes

La consellera d'Ensenyament diu que l'aplicació de la "llei Wert" serà merament administrativa a la majoria de les autonomies amb més població

RedaccióActualitzat

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, afirma que l'aplicació a Catalunya de la "llei Wert" serà merament administrativa. En declaracions a "Els matins de TV3" i a "El matí de Catalunya Ràdio", la consellera ha dit que a Catalunya hi haurà pocs canvis a les escoles: "El quadre de la classificació de les matèries, els horaris, la presència de la plàstica, de la música, que altres comunitats han tret del sistema per fer més cas de la LOMCE, nosaltres les hem pogudes mantenir, les hem volgudes mantenir. Per tant, els canvis seran mínims."

Així, es continuarà treballant de la mateixa manera amb el català i es buscarà el consens amb l'opinió dels pares en els consells escolars. Per Rigau, és un fracàs per al ministre Wert que moltes comunitats no apliquin la LOMCE: "Aquesta és una llei que comença tenint més de la meitat de l'alumnat i del professorat discrepant. Per tant, la majoria d'aquelles comunitats que agrupen el gruix de la població de l'Estat, com Andalusia, el País Basc, Astúries, les Canàries, o Catalunya, "no aplicarem estrictament la LOMCE, sinó que li donem la volteta i l'esquivem".

Un milió tres-cents mil alumnes d'Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i FP comencen un nou curs escolar, el primer de l'aplicació de la LOMCE. La reforma Wert s'estrena a primer, tercer i cinquè de primària, amb alguns canvis a les assignatures de Medi Social i Medi Natural, que s'avaluaran per separat. També es crea una nova assignatura alternativa a la religió, que és Educació en Valors Socials i Cívics. Rigau rebutja les crítiques dels sindicats en el sentit que no s'havien enviat els continguts d'aquesta assignatura a les escoles: "Des de divendres estan penjats. Nosaltres vam enviar l'1 de setembre una carta a la directora general d'Ensenyament Primari explicant quins serien els blocs d'aquestes matèries i quins materials ja tenien a la xarxa, a la web del Departament i als centres, perquè poguessin continuar programant. Però els dèiem que abans de començar el curs ho tindrien, i des de divendres, tots els centres ho tenen."

Una altra de les novetats d'aquest curs són els criteris per atorgar les beques menjador. Sense reconèixer disfuncions ni errors en els anys anteriors, la consellera d'Ensenyament s'ha mostrat satisfeta per com s'adjudicaran aquest curs: d'una banda, estaran orientades a combatre la pobresa, i no pas a la conciliació familiar, i de l'altra, tots els consells comarcals aplicaran els mateixos criteris. N'hi haurà 9.500 que cobriran el 100% del cost del menjador.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut