El mexicà Ángel Gurría, secretari general de l'OCDE. (Foto: EFE)
El mexicà Ángel Gurría, secretari general de l'OCDE. (Foto: EFE)
París

L'OCDE rebaixa les perspectives de les grans economies aquest any i el que ve

L'organització apunta en el seu informe que la zona euro corre perill de deflació i, fins i tot, d'agreujar la crisi del deute

RedaccióActualitzat

L'OCDE ha revisat a la baixa les perspectives de creixement econòmic per als seus grans països tant per al 2014 com per al 2015. Al seu informe assenyala que la zona euro no només continua sent l'ovella negra de la recuperació, sinó que hi ha un risc de deflació que podria perpetuar aquesta situació i, fins i tot, agreujar la crisi del deute.

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic calcula que el Producte Interior Brut (PIB) de la zona euro augmentarà aquest any un 0,8%, quatre dècimes menys del que havia previst el maig, i un 1,1% al 2015, sis dècimes menys.

L'organisme també rebaixa les expectatives dels Estats Units, tot i que considera que la seva expansió va pel bon camí. El seu creixement és menor que l'estimat en un principi: un 2,1% enlloc del 2,6% el maig, i un 3,1% enlloc del 3,5% de cara al 2015.

El Regne Unit és un dels països que surten més ben parats, amb només una dècima per sota del que s'havia calculat (3,1%), mentre que França s'ha de conformar amb cinc dècimes menys (0,4%). Dins de l'eurozona, Alemanya arribarà a l'1,5%, quatre dècimes menys que el percentatge que s'havia fixat. Itàlia continuarà amb una recessió del 0,4%, nou dècimes pitjor, i amb prou feines recuperarà un 0,1% el pròxim exercici.

A més del perill de caure en la deflació, l'OCDE destaca que el mercat de treball ofereix diferències molt marcades entre els països membres, encara que, globalment, s'està recuperant.

Anar al contingut