Barcelona

L'ANC entrega 229 caixes amb 750.000 firmes de la campanya "un vot per la independència"

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha estat rebuda amb crits d'"independència, independència"

RedaccióActualitzat

L'ANC ha entregat 229 caixes al Parlament amb les 750.000 firmes recollides de la campanya "un vot per la independència". La presidenta de l'Assemblea, Carme Forcadell, ha estat rebuda al Parlament amb crits d'"independència, independència", enmig d'una gran expectació per saber el nombre total de firmes recollides. 

L'ANC va començar la campanya "un vot per la independència" a principis d'any per tal de blindar la consulta del 9-N. Al gener, davant de les declaracions del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i de l'aleshores cap de l'oposició, Alfredo Pérez Rubalcaba, mostrant la seva oposició al referèndum sobiranista, l'assemblea va demanar als ciutadans que fessin arribar el seu suport a la consulta a través del dret de petició que preveu l'Estatut, la Constitució espanyola i el dret internacional. D'aquesta manera, els ciutadans, a títol individual, s'adreçaven a les institucions per demanar-los que fessin la consulta i els preguntessin sobre el futur polític de Catalunya.  

Per últim, l'escrit de l'ANC autoritzava els polítics catalans a proclamar la independència de forma unilateral en cas que la consulta fos prohibida. Segons l'Assemblea, si l'executiu Rajoy no deixa fer la consulta, els fulls de petició es convertirien automàticament en vots a favor del "sí" a la independència de Catalunya. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut