Núvols i ruixats

Els núvols visitaran totes les comarques catalanes, a la costa al matí i a l'interior a la tarda. Un cop més, s'espera calor al migdia i tempestes a partir de la tarda. L'ambient suau persistirà tota la setmana.

Néstor GómezActualitzat

El temps no té pinta de millorar. La profunda pertorbació situada a l'oest de Galícia serà l'encarregada d'enviar un braç d'inestabilitat cap a Catalunya a darrera hora del dia.

El matí es llevarà amb núvols a la façana costanera, amb alguns ruixats a la costa de les comarques tarragonines, que es trencaran amb el pas de les hores. A la resta del país, el temps serà assolellat. La tarda serà força tranquil·la, sobretot a les comarques de Girona, on creixeran núvols i difícilment descarregarà algun ruixat. En canvi, al llarg de la tarda es complicarà per ponent davant l'arribada d'una línia d'inestabilitat. Entraran ruixats i tempestes des de Terol i avançaran per les Terres de l'Ebre, Ponent, depressió Central i Pirineu occidental; localment seran intenses. Cap a la nit i la matinada poden arribar tempestes a la costa.

Ambient d'estiu. El flux de vent del sud-oest a les capes mitjanes i baixes de l'atmosfera facilitarà l'arribada de masses d'aire càlides procedents del nord de l'Àfrica. Les màximes superaran fàcilment la xifra dels 30 ºC a les Terres de l'Ebre i a la Terra Ferma.

I els propers dies...

La situació atmosfèrica queda del tot indefinida, sense cap gran pertorbació ni cap gran anticicló a casa nostra, D'aquesta manera, el temps continuarà amb la tònica de la darrera setmana; és a dir: temps assolellat, tronades i ambient estival.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut