El president Artur Mas, abans de pujar a la tribuna d'oradors del Parlament. (Foto: EFE)
El president Artur Mas, abans de pujar a la tribuna d'oradors del Parlament. (Foto: EFE)
Barcelona

Els moments més destacats del discurs d'Artur Mas al debat de política general

Recull de les reflexions més destacades que ha fet el president de la Generalitat al debat de política general

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha començat un debat de política general que podria ser l'últim de la legislatura. La conclusió s'extreu de l'última afirmació que ha fet Mas en la intervenció inicial del debat deixant entreveure que, si no es pot votar el 9-N, haurà d'avançar les eleccions.

Això ho deia al final, però, ja de bon principi Mas ha demostrat ser conscient que el darrer quadrimestre de l'any és decisiu i que marcarà "un abans i un després"

El bloc dedicat al procés sobiranista ha marcat bona part del discurs del president amb reflexions que, segons ell, expliquen que el país hi estigui tan implicat. Diu Mas que els catalans estan cansats de l'estat espanyol i n'estan desconnectant.

I això és perquè el govern de Madrid s'ha dedicat sistemàticament a laminar l'autogovern de Catalunya.

Les actituds de Catalunya i d'Espanya, segons Mas, estan en vies diferents. Uns estan instal·lats en el "no" i els altres només "volem votar", diu. Això són les dues vies diferents i, per tant, és impossible que hi hagi xoc de trens.

A banda del procés, el president també ha insistit amb la situació econòmica del país. Diu que és difícil perquè l'estat no paga els deutes que té amb Catalunya.

Però, malgrat tot, avisa que no farà més retallades perquè no vol posar en risc l'estat del benestar.

Diu que president que el seu govern ha fet tot el que podia fer per complir amb els objectius de dèficit i que no poden fer res més que denunciar  un govern incomplidor. Sense aquests frens, diu Mas, "Catalunya pot aspirar a ser un país capdavanter."

Anar al contingut