Barcelona

Junqueras creu que "no són necessàries" unes eleccions anticipades

Creu que "no són necessàries" perquè hi ha una majoria "suficient per a tot el que ens hem compromès a fer".

Actualitzat

L'horitzó d'unes eleccions anticipades a Catalunya no forma part del paisatge que divisa el president d'ERC, Oriol Junqueras. Després que el president de la Generalitat ha deixat entreveure aquesta possibilitat en el Debat de Política General, en cas que no es pugui votar el 9-N "amb plenes garanties democràtiques", Junqueras ha contestat que no caldrà anar per aquesta via. "Estic convençut que no són necessàries unes eleccions anticipades perquè hi ha majoria suficient per a tot el que ens hem compromès a fer", ha afirmat als passadissos del Parlament.

Abans d'aquestes breus declaracions, Esquerra Republicana ha tancat files amb el govern. El diputat Lluís Salvadó ha destacat la "determinació del president" respecte de la convocatòria de la consulta. "Ens quedem amb les afirmacions del president de la Generalitat amb el dret a decidir i la seva convicció sobre la celebració de la consulta. ERC confia que la convocatòria acabarà el seu recorregut i el 9 de novembre els catalans anirem a votar." Confiem que "la determinació del president serà ferma i no flaquejarà en les pròximes setmanes".

Salvadó ha remarcat que l'executiu està fent tot el possible perquè "puguem celebrar la consulta del 9-N amb totes les garanties. El president té molt clar que depèn dels catalans, del govern i del Parlament que aquesta consulta es faci bé i el dia que li correspon."

Per a ERC, les garanties democràtiques "depenen del govern català, que és qui ha de garantir que tindrem una llei, l'organització de la logística, que tenim un cens, els col·legis oberts, el personal adequat..." "Les garanties democràtiques les hem de generar els catalans."

Sobre un possible avançament electoral, Salvadó no ha volgut posicionar-se. "ERC estarà encantada que la legislatura s'acabi" en el termini previst. "L'esforç l'estem focalitzant tots en el 9-N. ERC només té un pla, que és anar a votar. Sobre qualsevol altre escenari, creiem que no és el moment de parlar-ne."

Els elogis i la sintonia d'ERC respecte del govern han estat obvis, però també hi ha hagut un petit espai per a la crítica. Quan el president ha fet un balanç de la situació econòmica, els republicans hi han trobat a faltar una mica més d'empatia amb les persones que no tenen feina, "amb les famílies amb dificultats i amb les persones que no tenen cap prestació. Era necessari posar-ho de manifest en un debat de política general. El president hauria d'haver subratllat més aquesta realitat dramàtica."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut