Dolors Camats ha comparegut al faristol del Parlament.
Dolors Camats ha posat en dubte l'accent social del govern de Mas.
Barcelona

ICV-EUiA respon a Mas que esgotar la legislatura "depèn d'ell"

Dolors Camats recorda al president que "és ell qui convoca les eleccions" i li retreu la falta de polítiques socials

RedaccióActualitzat

ICV-EUiA ha replicat a Artur Mas que esgotar o no la legislatura actual depèn d'ell. Després que el president de la Generalitat ha afirmat en el debat de política general que "si es pot", ell és partidari d'acabar el mandat, la portaveu ecosocialista, Dolors Camats, li ha demanat que no defugi la seva responsabilitat. "Les eleccions a Catalunya les convoca el president de la Generalitat. El 'si es pot' depèn d'ell, perquè és ell qui convoca les eleccions", ha afirmat.

Camats ha coincidit amb Mas a defensar una votació el 9-N "amb totes les garanties" però l'ha advertit que també aquest aspecte és responsabilitat seva: "És el seu govern qui ens ha de dir si ens pot donar aquestes garanties o no". Malgrat aquests matisos, Camats ha garantit que la seva formació continuarà treballant per la unitat al voltant del referèndum.

La dirigent d'ICV ha criticat fortament Mas per haver-se penjat la medalla d'un govern amb acció social. L'ha acusat de fer un discurs "cofoi" i li ha preguntat "on era" quan, aquest estiu, hi havia concentracions als hospitals on s'han tancat plantes o per què els desnonats no han aparegut al seu discurs. Camats ha lamentat que Mas no hagi fet cap referència a la proposta d'una renda mínima garantida, que el seu partit defensa com el millor instrument per combatre la pobresa, o que presumeixi de defensa del medi ambient qui "s'ha venut la gestió de l'aigua".

També ha posat en dubte que Mas, que han vist "més dèbil i debilitat", destaqui que el seu govern és transparent quan no ha fet "cap menció al 'cas Pujol'".

Anar al contingut