Carina Mejías
Carina Mejías

C's creu que serà l'últim discurs de Mas perquè hi haurà eleccions anticipades

RedaccióActualitzat

Ciutadans (C's) ha analitzat el discurs del president de la Generalitat al Debat de Política General com un "comiat" perquè Artur Mas "sap que no pot convocar aquesta consulta amb les corresponents garanties".

Carina Mejías ha titllat de "falses" les dades de recuperació econòmica que ha exposat Artur Mas. "Ens ha sobtat aquest discurs eufòric i cofoista" sobre la situació econòmica catalana. El president "viu en el seu país imaginari. Sembla que no trepitja el carrer perquè" les dades que ha donat, "no es corresponen amb el que la societat catalana percep". Apart dels problemes de les famílies, els aturats i els ciutadans que no tenen accés a les ajudes socials, Ciutadans ha destacat la situació dels funcionaris, que són els "més maltractats de l'Estat". Mas els "promet el pagament de la paga extra, però no diu ni quan ni com.

Mejías també s'han referit al sistema de sanitari. "És molt greu que expliqui que tenim la millor sanitat del món, quan sap que tenim tot el sistema sanitari en peu de guerra" i ha recordat les protestes que es van viure a diferents hospitals catalans aquest estiu.

La diputada de Ciutadans ha assegurat que el que més els ha sorprès és el cinisme en referir-se a la lluita contra la corrupció. Mas ha destacat les millores, però Mejías les ha posat en qüestió. "No sé si es pot treure pit quan el partit de govern està sota sospita. Ens parla d'aquest premi que ha rebut l'oficina de contractació pública", però "deu estar a cas dels senyors Pujol".

La formació creu que ha estat un discurs "fals", que serà "l'últim que farà Mas com a president de la Generalitat". "Ens aboquem a unes eleccions anticipades, quan es vegi que aquesta consulta no es podrà celebrar perquè no tenen competències per fer-ho i quan sigui molt probablement suspesa pel Tribunal Constitucional". Hi ha un cert "regust de fracàs per part del president i creiem que serà el final de la seva carrera política".

Anar al contingut