David Fernàndez ha fet la primera valoració del discurs de Mas per part de la CUP.
David Fernàndez lamenta l'escenari "probable" d'anticipar les eleccions al Parlament.
Barcelona

La CUP retreu a Mas que obri la porta a unes eleccions anticipades

La CUP considera "lluny de la realitat" el discurs del president i lamenta que hagi passat "de puntetes" pel "cas Pujol"

RedaccióActualitzat

La CUP ha criticat que Artur Mas hagi obert la porta "de bat a bat" a convocar eleccions anticipades si el 9-N no es pot votar amb normalitat. "El nostre esquema és consulta o consulta", ha remarcat el diputat David Fernàndez, que ha considerat que no seria "una bona solució" per al país avançar els comicis en comptes de treure les urnes al carrer, com ha insinuat el president i com la seva formació veu "probable" que passi, malgrat que no els agrada gens.

En la primera valoració després del discurs del president, Fernàndez ha indicat que les garanties democràtiques que reclama Mas "ja hi són i les posarà divendres la Llei de Consultes, que s'aprovarà al Parlament. "Vam firmar un acord que deia que el 9-N hi hauria consulta i el complirem", ha defensat el diputat independentista.

Fernàndez ha retret a Mas que hagi pronunciat un discurs"no ajustat a la realitat" adreçat "als mercats" i centrat "en el miratge de la recuperació econòmica". De fet, ha opinat que "no som un país normal quan tenim un 25% d'atur" i l'exclusió social ja arriba "als 2 milions de persones".

I ha retret també al president que hagi "passat de puntetes pel terrabastall que va significar la confessió de Jordi Pujol" sobre el frau fiscal, moment en què ha demanat que es combati amb fermesa "la impunitat de la corrupció".

Anar al contingut