Barça

Els socis del Barça decidirien si perdonen les quantitats a pagar per la junta de Laporta si aquesta perd el judici

La directiva de Joan Laporta té una assegurança de fins a 25 milions d'euros per cobrir la quantitat que dicti el jutge, en el cas que perdin el judici. Si la sentència estableix una quantitat més gran, la Junta sotmetria a votació dels socis la possibilitat que el Barça es fes càrrec de la xifra restant.

Actualitzat

Joan Laporta va ampliar una assegurança de responsabilitat civil amb Zuric pocs dies abans de concloure el seu últim mandat com a president del F. C. Barcelona que cobria la seva junta davant de responsabilitats derivades de possibles pèrdues econòmiques. El club va pagar 84.000 euros per elevar aquesta quota fins als 25 milions d'euros.

La junta entrant presidida per Sandro Rosell no va considerar bons els últims comptes que va presentar la junta sortint amb uns beneficies d'11,1 milions d'euros i va encarregar una nova auditoria a Deloitte. El nou tancament comptable va xifrar el balanç negatiu del mandat global de Laporta en 48,7 milions, els mateixos que se li reclamen en l'Acció Social de Responsabilitat aprovada per l'Assemblea de Socis Compromissaris del club.

Ara, els demandats podrien activar aquella assegurança per ajudar a pagar el que dicti la sentència, en el cas que el veredicte els sigui desfavorable. El club també ha demandat a Zuric perquè la seva responsabilitat no es limiti als 25 milions, sinó al total de les pèrdues. La novetat, segons a pogut saber TV3, és la posició de la directiva que encapçala Jordi Bartomeu. La junta vol sotmetre a votació dels socis la possibilitat que el F. C. Barcelona es faci càrrec de la quantitat a pagar pels antics directius en el cas que Zuric no ho assumís tot.

Un any abans de dimitir, el llavors president, Sandro Rosell, va encarregar a Toni Freixa, un dels seus directius, que explorés la possibilitat d'arribar a un pacte amb els exdirectius demandats. Les gestions es van tancar sense arribar a una entesa. La junta actual intenta ara acabar amb una guerra interna al club sempre que el soci accepti pagar per una sentència judicial que li seria favorable.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut