Captura de pantalla del tuit del PPC del Masnou.
Captura de pantalla del tuit del PPC del Masnou.
Barcelona

La Generalitat portarà als tribunals el tuit amenaçador del PP del Masnou contra Mas

El ministre de l'Interior, però, creu que no és comparable a les piulades que van portar a detencions després de l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó

RedaccióActualitzat

La Generalitat preveu portar als tribunals el tuit del PP del Masnou en què s'amenaça de mort el president de la Generalitat, Artur Mas. El portaveu del govern, Francesc Homs, ha explicat que els serveis jurídics estan estudiant el cas i que l'executiu "no es quedarà indiferent". També ha exigit al PP que "prengui mesures" per una piulada que els populars d'aquest municipi maresmenc van retirar i van atribuir a un problema amb Hootsuite, l'eina des de la qual gestionen el compte.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha estat directe en afirmar que un contingut com el que es va publicar "vulnera el Codi Penal, en concret l'article 169.1 parla explícitament d'aquesta qüestió". Per ell, doncs, el delicte d'amenaces és evident. Els Mossos d'Esquadra ja han fet un informe d'aquest i altres tuits, com el el del portaveu del PP a Sabadell, Esteban Gesa, que es va disculpar després de publicar un missatge a la xarxa de l'ocellet en què comparava la V de la Diada amb el nazisme. Ara serà el govern qui decidirà si porta la informació a la Fiscalia.

De moment, el PP no ha pres cap mesura disciplinària per aquests tuits. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, s'ha disculpat per la piulada del Masnou, però ha considerat que no es pot equiparar amb les que van comportar un seguit de detencions després de l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, la primavera passada.

Des de Washington, on és de viatge oficial, Fernández Díaz ha considerat que el tuit dels populars "no cap dins d'aquest concepte", en referència a les amenaces terroristes o a l'apologia del terrorisme, si bé admet que "hi ha coses a la xarxa que són susceptibles de ser condemnades i que no s'haurien de produir".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut