Mafalda va ser creada per l'il·lustrador argentí Quino el 1964.
Mafalda va ser creada per l'il·lustrador argentí Quino el 1964.
Buenos Aires

Mafalda compleix 50 anys

A Buenos Aires, la seva ciutat natal, li reten homenatge a través de l'exposició "El món segons Mafalda"

RedaccióActualitzat

Malfalda ha complert 50 anys. L'entranyable personatge de còmic creat per Quino, que ha fet reflexionar milions de persones arreu del món, continua atrapant els lectors amb les seves frases punyents i iròniquesMalfalda ha estat traduïda a més de 30 idiomes i ha voltat per tot el món.

Per celebrar aquest aniversari, a Buenos Aires, al barri de San Telmo, l'exposició "El món segons Mafalda" li ret un homenatge aquests dies, perquè els que l'han descobert al llarg d'aquest cinquanta anys, o els que encara no ho han fet, ara tinguin l'oportunitat de conèixer-la de més a prop, a través dels dibuixos originals del seu creador.

L'il·lustrador argentí que la va fer néixer el 1964, Joaquín Salvador Lavado, o, el que és el mateix, Quino, ha demanat com a desig d'aniversari que "el món se'n surti" i que "visquem tots en pau"Quino està convençut que, malgrat el pas del temps, l'essència del seu missatge no ha caducat.

"Els problemes que a mi sempre m'han preocupat continuen preocupant-me, perquè no ha canviat gens. I els nois avui dia estan molt informats del que passa al món."

Les històries de la Mafalda s'han adaptat a sèries de dibuixos animats i fins i tot ha estat escollida per l'Unicef com a portaveu de la Convenció sobre els Drets dels Infants.

Anar al contingut