Barcelona

El primer jutjat pels aldarulls de Can Vies nega haver cremat cap contenidor

L'encausat és el casteller Sergi Rubia, l'únic dels detinguts que va passar gairebé un mes a la presó

RedaccióActualitzat

Ha començat el primer judici pels aldarulls de Can Vies del maig passat a Sants. L'encausat és Sergi Rubia, un casteller que va ser l'únic de la setantena de detinguts que va passar 24 dies a la presó. Els seus companys de la colla dels Castellers de Barcelona han aixecat un pilar davant la Ciutat de la Justícia, on té lloc el procés, amb el lema "Manifestar-se no és cap delicte".

Rubia ha negat rotundament davant del jutge haver cremat cap contenidor, motiu pel qual va ser detingut. L'amic que l'acompanyava ha confirmat que estaven parlant amb un veí i van arrencar a córrer perquè els va sorprendre un grup d'esvalotadors que fugien de la policia. El mateix veí, localitzat per la defensa, també ha validat aquesta versió.

Per contra, els dos guàrdies urbans que van arrestar-lo han reiterat, però, que van presenciar "sense cap dubte" com Rubia empenyia un contenidor cap a una pira de més contenidors que ja cremaven.

La fiscalia li demana cinc anys de presó, perquè el considera responsable de destrossar mobiliari públic i cremar diversos contenidors durant una manifestació contra el desallotjament i enderroc de l'espai ocupat.

El fiscal també demana penes de presó per a la majoria de la resta dels detinguts. S'espera que al gener hi hagi més judicis vinculats als desordres que van esclatar a Sants.

La defensa, en canvi, demana l'absolució del seu client perquè entén que queda acreditat que Rubia no formava part del grup de brètols.

A l'inici del judici hi ha hagut tensió amb la premsa perquè no hi havia prou cadires per a tots els periodistes acreditats. Finalment, el TSJC ha permès entrar a la sala la vintena de reporters.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut