Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona es planteja construir un parc de neu i gel a la Zona Franca

Tret del PP, l'oposició rebutja aquesta proposta d'una empresa holandesa, que ja té molt definit un projecte per a la capital catalana

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona manté com a objectiu ser la seu dels Jocs Olímpics d'hivern del 2026, i amb aquest horitzó ja ha reservat un terreny per a equipaments on es podria construir un parc de neu i gel al nou barri de la Marina del Prat Vermell. La seva ubicació seria entre els carrers Motors i Metal·lúrgia i el passeig de la Zona Franca.

Per tirar endavant el projecte, però, el govern municipal necessita consens dels diferents grups i l'aprovació del ple. Tots els partits de l'oposició menys el Partit Popular han expressat l'oposició al projecte. Abans de posicionar-se, els populars volen conèixer-ne més detalls. Tot i així, una empresa holandesa ja té un projecte molt definit.

L'empresa és SnowWorld, que ja ha instal·lat una pista d'aquestes característiques a Holanda. És una proposta d'oci que els seus promotors volen implantar també a Barcelona, amb tots els complements que faci falta. Koos Hendriks, fundador de SnowWorld, afirma: "El 80% de les instal·lacions són per practicar esports d'hivern. Però també hi posarem algun restaurant, perquè no es pot esquiar si es té gana."

Els promotors han visitat els terrenys i destaquen la possibilitat d'aprofitar el fred industrial que genera el port de Barcelona i que fins ara es llençava al mar, com a font d'energia. En el cas que l'ajuntament aconsegueixi el consens necessari, ells ja tenen el projecte molt estructurat. Segons l'arquitecte, Sander Laudy, "la previsió és de 300.000 visitants l'any. Aquest complex no es dedicarà només a l'esquí. Hi haurà activitats relacionades amb el gel, hi haurà fitness també. A la gent no li caldrà anar a la muntanya."

SnowWorld també anuncia que el projecte crearà 200 llocs de treball i recorda que ells n'assumeixen la inversió. Tot i així, el projecte no compta amb el suport dels partits de l'oposició, que consideren que el barri té altres prioritats. Només el Partit Popular està disposat a conèixer més detalls del projecte abans de posicionar-se.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut