Temps assolellat al delta de l'Ebre. Foto: Agustí Descàrrega.
Temps assolellat al delta de l'Ebre. Foto: Agustí Descàrrega.

De les tempestes de la matinada al cel variable

Nit i matinada de llamps, trons i forts aiguats, que han descarregat fins a 90 mm a punts del Gironès. El temps farà un tomb durant el matí, amb tendència cap al sol, però encara restaran alguns ruixats dispersos. L'ambient es mantindrà càlid al migdia.

Actualitzat

Les tempestes de la nit i la matinada han tornat a descarregat grans aiguats a punts de la costa i del prelitoral. Els registres més importants han estat de 96 mm a Cassà de la Selva, 63 mm a Constantí i 59 mm a Castell d'Aro. Cap al migdia encara persistien els ruixats al Maresme i a la costa de la Selva.

Sol, boires i alguns ruixats. El dia es llevarà amb restes de precipitacions al Pirineu de Lleida i punts de la Costa Brava sud. El sol avançarà des de les Terres de l'Ebre i Ponent cap a la Catalunya Central, amb boires a l'interior després de les pluges. La tarda serà assolellada, amb alguns núvols al Pirineu i nord-est del país, dels quals poden caure alguns ruixats dispersos.

Ambient suau. Els núvols de la matinada permetran un important ascens de les mínimes a l'interior i al Pirineu. Poques mínimes baixaran dels 15 ºC. Pel que fa a les màximes, s'espera que mantinguin els registres dels darrers dies, amb l'ambient més càlid a les Terres de l'Ebre, Ponent i punts de la Catalunya central, amb màximes superiors als 30 ºC.

I els propers dies...

La situació atmosfèrica queda del tot indefinida, sense cap gran pertorbació ni cap gran anticicló a casa nostra. D'aquesta manera, el temps continuarà amb la mateixa tònica de la darrera setmana; és a dir, temps assolellat, tronades i ambient estival.

Anar al contingut