Ester Quintana.
Ester Quintana.
Barcelona

El jutge processa dos mossos pel "cas Quintana" i els imposa una fiança de 200.000 euros

Pel jutge, que els imposa una fiança de 200.000 euros, l'actuació policial del 14-N del 2012 va ser desproporcionada i queda clar que Ester Quintana va rebre un impacte de bala de goma

RedaccióActualitzat

El jutge envia a judici dos mossos d'esquadra per les lesions que presumptament van provocar a Ester Quintana, que va perdre un ull en la manifestació de la vaga general del 14 de novembre del 2012 a Barcelona.

Segons l'escrit del jutge, les lesions de Quintana van ser per efecte d'una pilota de goma. Per això ha dictat una interlocutòria de processament de l'agent que va disparar l'arma i del subinspector que va donar l'ordre. També els exigeix que dipositin una fiança de 200.000 euros per afrontar la futura indemnització. El jutge considera que l'actuació dels mossos va ser desproporcionada.

Quintana sempre ha sostingut que va perdre un ull per l'impacte d'aquest projectil, mentre que els Mossos i Interior ho han negat i només han admès que aquell vespre, a la cantonada del passeig de Gràcia i la Gran Via, es van disparar salves.

La interlocutòria judicial dóna per tancada la instrucció del cas "Quintana" i cita a declarar els dos agents el pròxim 16 d'octubre, com obliga el procediment sumarial abans d'enviar el cas a judici.

 

Anar al contingut