Albert Rivera ha acusat Mas de ser "un ninot del senyor Junqueras".
Albert Rivera ha acusat Mas de ser "un ninot del senyor Junqueras".
Barcelona

Rivera: "Posi les urnes, president, però les de veritat, no les de cap de setmana de cartró"

El president de C's reclama una comissió d'investigació del "cas Convergència, el mal anomenat cas Pujol"

Irene VaquéActualitzat

El líder de C's, Albert Rivera, ha parafrasejat el "Posi les urnes, president!" que la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, va exclamar durant la V de la Diada per reclamar al president de la Generalitat que acati la llei i convoqui eleccions anticipades. "No tenim cap por de les urnes. Volem votar, però amb les urnes democràtiques, no de les de mentida, les d'ANC i Òmnium Cultural", ha afirmat Rivera en el Debat de Política General al Parlament, en què s'ha mostrat convençut que hi haurà eleccions anticipades i ha preguntat a Mas "per què ha enganyat tant gent durant dos anys". 

"Posi les urnes, president! Jo també l'hi demano. Amb un matís: les de veritat, no les de cap de setmana de cartró."

Rivera ha acusat Mas d'haver-se convertit en "un ninot polític en mans de Junqueras", un polític que, segons ha dit, ha "traït" i ha estat "deslleial" amb el president amb l'oferta per entrar al govern que li ha formulat aquest dimarts al matí.

"Hem vist la traïció d'un senyor que li fa el llit des de fa temps."

El dirigent de Ciutadans creu que Mas ha convertit el president d'ERC en "salvador de la pàtria" i li ha demanat que s'aparti d'un camí i d'uns socis que "fan por". "No és el discurs de la por, és de la pura realitat, quedaríem forta de la UE i de l'OTAN", ha advertit. 

Rivera ha acusat Mas de triomfalisme, perquè "només li faltava dir que Catalunya va bé"  i victimisme perquè "creu que podria anar millor si no fóssim espanyols i europeus". "No volem governar amb un govern que divideix i que està esquitxat per la corrupció", ha anunciat.

El diputat de C's, que ha carregat amb dures contra les retallades, ha afirmat que Catalunya està "paralitzada des de fa gairebé una dècada", quan Maragall i el tripartit van decidir "ser més nacionalistes que CiU". Ha denunciat que les retallades en sanitat i educació "són de més del 20% en termes absoluts" i ha anunciat que plantejaran un ple monogràfic sobre el model sanitari català. Per C's, ha afirmat, "fer país és no tancar plantes d'hospitals a l'estiu, i no mantenir una televisió pública i tota una xarxa clientelar a l'entorn del govern".

Rivera ha estat contundent també amb la qüestió de la corrupció. "S'ha acabat l'això no toca", ha assegurat tot reclamant a Mas i altres dirigents de CDC que expliquin tot el que saben.

"Demanarem una comissió d'investigació del 'cas Convergència', el mal anomenat 'cas Pujol', perquè aquí ho hem de saber tot dels que han governat durant 30 anys."

El diputat de C's, que ha pronosticat que el d'aquest 2014 serà l'últim Debat de Política General de Mas, ha assegurat que quan la seva formació governi "el primer que farem serà no dividir entre catalans bons i dolents". 

Mas: "Vostè ens demana que fem allò que vol la minoria per deixar al marge la majoria."

El president de la Generalitat ha replicat a Rivera que el que no pot fer, com a president, és desatendre el clam social, que també es va traslladar a les urnes, per convocar la consulta: "Vostè què ens proposa? Si ho entès bé, que deixem de complir el nostre programa electoral i ignori el resultat de les urnes. I això ens ho diu un demòcrata avançat".

Mas ha augurat que, si Escòcia vota per la independència, "tothom, inclòs el senyor Durao Barroso, acceptarà democràticament el resultat i faran tot el possible perquè formi part de la UE". El cap del govern ha fet notar que "l'única diferència entre Catalunya i Escòcia és la diferència entre Madrid i Londres".

El president, que ha definit Rivera com un polític "de plató de televisió", ha jugat amb el nom del partit de Rivera tot remarcant que "de vegades, la força dels ciutadans condiciona la reacció i la resposta dels estats" i ha recordat que a Europa no hi ha mobilitzacions com les que s'han vist les últimes tres diades a Catalunya. Rivera, però, ha relativitzat unes mobilitzacions que, segons diu, estan "convocades pel poder". 

Mas ha reclamat al líder C's que escolti Jordi Pujol abans de jutjar-lo i ha afirmat que "fins on sap", i mentre ell va ser conseller en cap, i també en els seus govern, la contractació d'obra pública s'ha fet seguint la llei. El president s'ha mostrat disposat a comparèixer a una eventual comissió d'investigació i també ha instat l'exdiputat de C's Jordi Cañas a explicar-se al Parlament pel cas de presumpte frau fiscal en què està imputat.

El president ha respost amb un somriure la negativa de C's a formar un govern amb CiU. "Nosaltres tampoc volem governar amb vostès (...) Els veiem capaços de fer discursos, i encara més de fer espots, però de governar... no ho sé."

Anar al contingut