Martin Dempsey escolta Chuck Hagel en la intervenció al Comitè de les Forces Armades del Senat. (Foto: Reuters)
Martin Dempsey escolta Chuck Hagel en la intervenció al Comitè de les Forces Armades del Senat. (Foto: Reuters)
Washington

El cap de l'Estat Major dels EUA obre la porta a tornar a combatre en primera línia a l'Iraq

El cap de l'Estat Major no descarta que tropes nord-americanes hagin de lluitar al costat de les iraquianes i kurdes contra l'Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

Els Estats Units no descarten que tropes nord-americanes hagin de lluitar en primera línia, al costat de les iraquianes i kurdes, en l'ofensiva oberta contra l'Estat Islàmic a l'Iraq. El cap de l'Estat Major, el general Martin Dempsey, ha obert la porta a aquesta possibilitat en una compareixença al Senat: "Si arribem al punt que els nostres assessors han d'acompanyar tropes iraquianes en els atacs contra objectius específics de l'Estat Islàmic, ho recomanaré al president."

Fins ara, el president dels EUA, Barack Obama, ha mantingut que no es desplegaran tropes nord-americanes sobre el terreny a l'Iraq. El retorn a l'avantguarda de l'ofensiva es podria ordenar en la campanya per recuperar el control de la ciutat de Mossul, la segona ciutat iraquiana, que els jihadistes van conquerir al juny,

També davant del Comitè de Forces Armades del Senat, el secretari de Defensa nord-americà, Chuck Hagel, ha defensat la "guerra" contra l'Estat Islàmic amb l'argument que té "aspiracions globals" i entre els seus objectius hi podria haver atacar territori dels Estats Units.

Hagel ha admès que l'ofensiva serà "un esforç a llarg termini" que, per ara, es concreta amb la implicació nord-americana en els atacs aeris i descarregant en els aliats la iniciativa bèl·lica sobre el terreny. Els atacs van començar el 8 d'agost.

 

 

Anar al contingut