Dimas Gimeno relleva el seu tiet al capdavant d'El Corte Inglés. (Foto: EFE)
Dimas Gimeno té 39 anys i va començar com a venedor a El Corte Inglés. (Foto: EFE)
Madrid

Dimas Gimeno, nomenat nou president d'El Corte Inglés després de la mort del seu tiet

El fins ara director general de l'empresa relleva el seu tiet, mort diumenge

RedaccióActualitzat

Dimas Gimeno ha estat nomenat nou president d'El Corte Inglés. El consell d'administració de l'empresa ha ratificat que el relleu d'Isidoro Álvarez, que va morir diumenge, sigui el seu nebot, que fins ara ocupava el càrrec de director general dels grans magatzems.

Gimeno, de 39 anys, va començar als 19 com a venedor a la companyia. Des de llavors ha anat escalant posicions mentre ho compaginava amb els seus estudis de Dret i MBA. L'estiu passat el van nomenar director general de la companyia, cosa que ja el situava com el relleu d'Álvarez, a més que s'ha complert la norma no escrita que diu que el relleu sempre va a càrrec del nebot del president sortint.

Controvertit, perquè ha anat diverses vegades a les llistes de la Falange -segons els seu germà, per omplir forats-, Gimeno farà tàndem amb l'expresident d'Endesa Manuel Pizarro, que és el director adjunt i encarregat de les finances d'El Corte Inglés, un càrrec fet a mida. De fet, Pizarro és l'únic membre del consell d'administració que no és de la família.

El principal repte de Gimeno serà l'expansió internacional de l'empresa, un projecte que va quedar aparcat per la crisi, a més de reforçar el grup a Espanya, on ha notat la competència i la caiguda del consum.

 

Anar al contingut