Entrada d'urgències a l'hospital Parc Taulí, on estan ingressats alguns dels contagiats.
Entrada d'urgències a l'hospital Parc Taulí, on estan ingressats alguns dels contagiats.
Sabadell

Dos morts i una vintena de contagiats per un brot de legionel·losi a Sabadell

S'investiga l'origen del contagi, que podria trobar-se en una torre de refrigeració al centre de Sabadell

RedaccióActualitzat

El brot de legionel·losi de Sabadell ha provocat dos morts, segons ha confirmat Salut aquest dimecres en una roda de premsa. Malgrat que fonts hospitalàries havien apuntat que eren tres les víctimes mortals, l'Agència de Salut Pública de Catalunya ho ha rebaixat a dues.

Dels 23 afectats, a part dels dos morts, amb patologies prèvies greus, tres ja han estat donats d'alta, mentre que 18 continuen ingressats en tres hospitals del Vallès (el Parc Taulí i la Clínica del Vallès de Sabadell i l'Hospital General de Catalunya de Sant Cugat del Vallès), i dos d'aquests poden ser donats d 'alta en les pròximes 24 hores.

 L'origen del brot podria ser una torre de refrigeració i per això ja se n'han netejat 38, encara que no s'ha pogut determinar quina té el bacteri causant. Les anàlisis trigaran entre vuit i deu dies. Salut sospita que és un "brot comunitari actiu de legionel·losi amb una font de contagi pròxima als domicilis i als llocs freqüentats" pels afectats.


Salut no descarta que n'apareguin nous casos perquè el període d'incubació pot ser de deu dies.

El director del Departament de Malalties Infeccioses de l'Hospital Parc Taulí, Ferran Segura, ha explicat que els afectats eren "gent gran que, en general, havien anat al centre de Sabadell, sobretot per la zona de l'Eix Macià".

La Generalitat recorda que la legionel·la no es transmet de persona a persona, sinó per inhalació d'aigua polvoritzada i per aerosols. En aquest sentit, recorda que no hi ha "cap mena de perill" si es beu aigua tant de domicilis particulars com de fonts públiques.

Anar al contingut