Barcelona

El bloc sobiranista insta el president Mas a convocar la consulta dins els marcs legals

També es demana a la Generalitat que destini tots els recursos necessaris per fer una consulta amb totes les garanties democràtiques possibles

RedaccióActualitzat

La unitat que els sectors sobiranistes reclamen per al procés polític que viu Catalunya s'ha reforçat aquest dimarts als passadissos del Parlament. Durant el debat de política general, els partits que formen el bloc sobiranista han negociat una proposta de resolució conjunta que insta el president Mas a convocar la consulta dins els marcs legals.

TV3 ha tingut accés al text que es votarà aquest dimecres i que subscriuen CiU, ERC, Iniciativa i la CUP, en el qual també demanen al govern que dediqui tots els recursos necessaris a fer la consulta per tal que es pugui dur a terme amb totes les garanties democràtiques possibles, tal com va subratllar el president Mas en la seva intervenció inicial al debat de política general. La CUP ha forçat que la proposta inclogués la paraula "possibles".

Feia dies que els quatre grups que van pactar data i pregunta, CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, treballaven en un text on tots estiguessin d'acord. Fins aquest dimarts a la tarda hi ha hagut intercanvi de papers.

Més propostes de resolució

A banda d'aquesta, al debat de política general es votaran altres propostes de resolució: 
CiU i ERC n'han acordat una altra que va més enllà i insta l'executiu a planificar la creació de les estructures bàsiques pròpies d'un estat. També demana que, segons quin sigui el resultat de la consulta, faci una llei que reguli el funcionament del sistema institucional i jurídic durant el període de transició nacional, i un protocol de relacions amb l'estat espanyol durant el procés de negociació que es pugui obrir després del 9-N. 

Per la seva banda, la CUP, en la seva proposta, parla de desobediència: aposta per fer la consulta encara que el Constitucional la suspengui, i demana convocar, si es dóna aquest cas, un ple extraordinari per debatre les accions que caldria emprendre.

Des del PSC en presenten una altra que demana al govern de Rajoy i al d'Artur Mas diàleg perquè es pugui fer una consulta. I el PP i Ciutadans fan, cadascú, la seva proposta per instar el govern a complir la llei.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut