Turull demana unitat a les forces favorables a la consulta.
Turull demana unitat a les forces favorables a la consulta.
Barcelona

Turull demana als proconsulta que facin costat a Mas fins al 9-N perquè és qui "més se la juga"

RedaccióActualitzat

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha demanat als partits favorables a la consulta que facin costat al president de la Generalitat, Artur Mas, fins al 9-N perquè és qui "més se la juga". Durant el debat de política general, Turull ha apel·lat a la unitat i ha advertit que "la història ens ha convocat i la història ens jutjarà".

Turull ha avisat de les conseqüències que tindria un fracàs per manca d'unitat: "Les futures generacions serien molt severes amb nosaltres. No ens perdonarien que, per no fer-ho junts, no ho culminéssim".

En aquest context, ha avisat que ara no és hora "d'originalitats, ni protagonismes ni tacticismes" per part dels partits i ha assegurat que és el moment d'autoexigència de cadascú per estar a l'alçada dels moments "transcendents" del país.

Turull s'ha mostrat molt crític amb l'actitud de PPC i C's davant dels suposats casos de corrupció. El president de CiU al Parlament ha posat en dubte que el president de C's, Albert Rivera, sigui demòcrata argumentant que no respecta la presumpció d'innocència. "Pujol va fer una confessió, però això no li dóna dret a empastifar el nom de milers de persones de CiU", li ha etzibat.

Adreçant-se a la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, li ha retret que es negués comparèixer al Parlament pel "cas Método 3 "i li ha recomanat que doni la cara "per salvar Espanya" en comptes d'enviar "whatsapps", en referència als missatges dirigits al cap de govern espanyol, Jorge Moragas. "Deixi de fer de portaveu de les parts més fosques de l'Estat i faci de portaveu dels ciutadans que l'han escollit", li ha reclamat.

Anar al contingut