El primer ministre escocès, Alex Salmond, just abans d'embarcar-se al seu helicòpter de campanya. (Foto: Reuters)
El primer ministre escocès, Alex Salmond, just abans d'embarcar-se al seu helicòpter de campanya. (Foto: Reuters)
Edimburg

Salmond demana serenitat i confiança col·lectiva als escocesos, en una última carta

El primer ministre escocès s'adreça als indecisos, 24 hores abans del referèndum: "No deixem que se'ns escapi de les mans. Fem-ho."

RedaccióActualitzat

És un últim prec als indecisos, una última carta als escocesos, sense estridències. Alex Salmond, primer ministre escocès, ha escrit una carta als seus conciutadans en què els demana serenitat i confiança col·lectiva davant els mals auguris que han caigut els últims dies contra la independència.

Mentre que l'última enquesta fa guanyar el no amb un 52%, i quan falten 24 hores per al referèndum d'independència, els ciutadans d'Escòcia s'han trobat a la premsa aquesta carta del seu primer ministre. 

Salmond els crida bàsicament a mantenir la serenitat i els prega que prenguin distància sobre tots els mals auguris que els han enviat de la banda del no. Per esperonar l'opció del sí, fa una crida a la pròpia confiança col·lectiva.

"No deixem que se'ns escapi de les mans. No deixem que ens diguin que no podem. Fem-ho", ha escrit.

Aquesta carta surt com a resposta a la proposta de tercera via que els partits unionistes van oferir ahir, amb més poders per a Escòcia i més diners per a l'especial sistema de salut dels escocesos.
 
La campanya durarà ben bé fins a l'hora d'obrir els col·legis electorals, demà al matí, perquè allà no tenen jornada de reflexió.

Anar al contingut