L'aplicació Uber, oberta en un mòbil.
L'aplicació Uber, oberta en un mòbil.

Uber torna a ser legal a Alemanya

El jutge ha aixecat la prohibició cautelar de l'activitat a la companyia que fa la competència als taxis en considerar que, si l'autor de la denúncia va tardar tant a presentar-la, ara no hi ha cap urgència

RedaccióActualitzat

Uber, la plataforma que fa la competència als taxis, podrà tornar a operar a Alemanya. El mateix jutge que fa pocs dies va dictar un requeriment en què prohibia l'activitat de la companyia nord-americana ha decidit ara acceptar el recurs d'Uber i li aixeca la prohibició.

El jutge manté que els acords d'Uber amb els seus conductors són il·legals pel fet de cobrar una comissió. Però diu que no hi ha cap urgència per prohibir l'activitat, perquè la federació de taxistes no havia pres cap mesura preventiva fins ara, malgrat els mesos que fa que Uber opera.

La part demandant, Taxi Deutschland, ha assegurat que podrien apel·lar la decisió judicial el mes que ve. "Uber té una manera particularment extrema de fer 'dumping' salarial, perquè rebutja permetre qualsevol salari mínim", ha afegit.

En un comunicat, ha afirmat que té esperança que els polítics protegeixin el taxi de manera clara i que no es deixin influir per les empreses dels EUA.
 

 

Anar al contingut