Obama durant la visita al Centre per al Control i Prevenció de Malalties, a Atlanta.
Obama alerta que la propagació de l'Ebola es pot convertir en una amenaça global. (Foto: EFE)
Washington

Obama adverteix que l'Ebola es pot convertir en una amenaça per a la seguretat mundial

Els Estats Units aporten 700 milions de dòlars per intentar frenar l'epidèmia i envien 3.000 militars a l'Àfrica occidental per muntar 17 hospitals de campanya

RedaccióActualitzat

Barack Obama s'implica amb 700 milions de dòlars per combatre l'Ebola. Els Estats Units també envien a l'Àfrica occidental 3.000 militars per instal·lar-hi hospitals de campanya, amb els corresponents equips sanitaris. El projecte passa per muntar 17 centres amb 100 llits cadascun. A més, repartiran kits de salut a les llars.

El president nord-americà fa una crida al món perquè contribueixi en la lluita contra el virus i alerta de riscos globals: "És una epidèmia, no és només una amenaça per a la seguretat regional sinó una potencial amenaça per a la seguretat mundial si aquests països col·lapsen l'economia i la població cau en el pànic." Obama adverteix: "Hem d'actuar ràpid. No podem dubtar. Hem de moure'ns amb força i assegurar-nos com plantar cara a la malaltia de la millor manera que sapiguem, tenint en compte que ja s'ha estès com no ho havíem vist abans."

"The Washington Post" ho aplaudeix, però retreu al president que fa tard. L'Ebola ha provocat fins ara gairebé 2.500 morts en aquest brot originat a l'estiu. Els països més perjudicats són Libèria, Sierra Leone i Guinea. Metges sense Fronteres va denunciar fa poc que la resposta internacional és insuficient i va demanar l'ajuda dels governs perquè "el món està perdent la batalla" contra la propagació de la malaltia.

Anar al contingut