Aguirre, en una imatge d'arxiu.
Aguirre, en una imatge d'arxiu.
Madrid

El jutge cita a declarar Esperanza Aguirre per un delicte de desobediència el pròxim dia 22

L'expresidenta s'haurà d'explicar en relació amb l'incident de trànsit que va tenir l'abril passat

RedaccióActualitzat

El pròxim dia 22 és el dia triat pel jutge per sentir les explicacions de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre, en relació amb l'incident de trànsit que va tenir l'abril passat. Després que l'Audiència de Madrid va decidir qualificar-lo de delicte en contra del criteri del jutge, que ho va qualificar inicialment de falta lleu, ara Aguirre haurà de comparèixer.

L'incident de trànsit va arribar als tribunals madrilenys després que la policia municipal remetés l'atestat policial sobre els fets. Recordem que l'expresidenta de la Comunitat de Madrid va marxar amb el seu cotxe després de, suposadament, envestir la moto d'un agent que l'havia multat per aparcar en un carril bus de la Gran Vía.

L'Audiència va estimar de manera parcial el recurs presentat per l'associació Transparència i Justícia, personada en la causa com a acció popular. En el recurs, Transparència i Justícia assenyalava que "pels mateixos fets qualsevol altre ciutadà normal hauria acabat al calabós d'una comissaria, emmanillat per ser immediatament citat per comparèixer per a la celebració de judici ràpid".

Anar al contingut