L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, a la seva presa de possessió, el 2011.
L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, a la seva presa de possessió, el 2011.
L'Hospitalet de Llobregat

L'Hospitalet denunciarà la Generalitat per no pagar un deute de 17,6 milions d'euros

L'alcaldessa critica que el govern no respecti els convenis subscrits per finançar serveis com les guarderies

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de l'Hospitalet ha decidit denunciar la Generalitat davant del tribunal contenciós administratiu (TCA) per l'impagament de 17,6 milions que deu al municipi. El deute s'acumula en concepte de convenis subscrits per al finançament de serveis com les llars d'infants, a les quals, segons l'alcaldessa Núria Marín, "el govern ha aprovat destinar més de 40 milions", però encara no han vist "ni un euro".

"Fins ara li hem reclamat els diners per la via del diàleg. Ara començarem amb els recursos davant el tribunal", ha dit l'alcaldessa, que ha afegit que no descarta arribar a judici. El TCA és el jutjat encarregat de regular l'activitat de les administracions públiques.

Marín ha explicat que "l'Ajuntament mantindrà els serveis que la Generalitat deixa de finançar" i que no deixarà "que algú digui que el consistori no paga el que li correspon perquè són diners dels ciutadans". L'alcaldessa acusa la Generalitat de falta de "lleialtat institucional" i critica que el govern autonòmic "aprova partides que després no executa".

Anar al contingut