El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, en una foto d'arxiu. (Foto: EFE)
Manos Limpias demana al fiscal general Torres-Dulce que ordini la retirada de les urnes. (Foto: EFE)
Madrid

La cúpula fiscal està convençuda que el procés català respectarà la legalitat vigent

Ho afirma un comunicat de la Fiscalia General de l'Estat després que el seu màxim responsable s'hagi reunit amb els quatre fiscals territorials de Catalunya

RedaccióActualitzat

La cúpula fiscal espanyola ha expressat el seu convenciment que el procés català respectarà l'ordenament legal. A través d'un comunicat, la Fiscalia General de l'Estat ha resumit d'aquesta manera la reunió que han tingut el seu màxim responsable, Eduardo Torres-Dulce, i els quatre fiscals territorials catalans per analitzar la resposta a la consulta del 9 de novembre.  

Els fiscals creuen que la legalitat vigent serà respectada per totes les instàncies, és a dir, que ningú se saltarà ni la Constitució ni possibles pronunciaments dels tribunals. Així ho indica un comunicat emès per la Fiscalia General de l'Estat després que Torres-Dulce s'hagi reunit durant poc més d'una hora amb el fiscal superior de Catalunya i els titulars en cap de les quatre demarcacions, amb l'objectiu de fixar directrius de cara a la resposta judicial que el ministeri públic ha de donar. 

"L'aplicació uniforme de la llei"

Un cop acabada la reunió, els fiscals catalans s'han limitar a dir que la trobada havia anat "molt bé". Ahir dimecres, Torres-Dulce va explicar en un acte a Bilbao que "no només" s'abordaria la qüestió de la consulta. El fiscal general de l'Estat va assenyalar que en aquesta reunió volia escoltar l'opinió dels fiscals catalans i avançar en "l'aplicació uniforme de la llei". Torres-Dulce va apuntar que es tracta de "posar-se al dia sobre els assumptes de Catalunya", tant de la consulta com d'altres qüestions de "notorietat pública", amb la finalitat de prendre decisions.

Sobre la possibilitat que es mantingui la convocatòria de la consulta en contra d'una decisió judicial, el fiscal general de l'Estat va explicar aquest dimecres que s'ha d'"esperar quines conductes podrien incórrer en un delicte, i si això passa, actuar". Quan li van preguntar en quins presumptes delictes podria incórrer Artur Mas si es manté la consulta contra el criteri constitucional, Torres-Dulce es va mostrar "absolutament segur" que "això no passarà". "No puc ni vull imaginar aquest escenari", va apuntar el fiscal, que va afegir que si no es retira la convocatòria hi hauria les actuacions judicials "pertinents", com es faria "en qualsevol altra activitat" per fer complir les lleis.

Anar al contingut