El pi tallat als Prats de la Damunt, a Folgueroles
El pi tallat als Prats de la Damunt, a Folgueroles. (Foto: ACN)
Folgueroles

Uns desconeguts mutilen el Pi de les Tres Branques de Folgueroles

Encara no es coneix la identitat dels autors, que han utilitzat una serra elèctrica per tallar l'arbre

RedaccióActualitzat

El Pi de les Tres Branques de Folgueroles, a Osona, ha aparegut amb una de les tres branques serrada. Encara no es coneix la identitat dels culpables, que van utilitzar una serra elèctrica per tallar la fusta i també el pal on hi havia penjada una estelada. El pi tallat és un plançó de l'arbre original que hi ha a Castellar del Riu, al Berguedà.

L'alcalde del municipi, Carles Baronet, ha titllat l'acte de "bretolada" i de "provocació", i ha instat a "actuar amb serenitat". L'ajuntament ha presentat ja una denúncia als Mossos d'Esquadra.

Els agents s'han desplaçat fins als Prats de la Damunt per investigar els fets però no han esbrinat de moment la identitat dels autors, als quals consideren "amb la mateixa idiosincràsia" que els qui van mutilar el pi original, el de Castellar del Riu, el passat mes de maig.

Ara estan estudiant què fer. Baronet ha explicat que el pi actual mutilat tenia una petita malura a causa del trasllat des del seu lloc de naixement, i per això estan estudiant substituir-lo "d'aquí a uns mesos". La branca mutilada, de moment, es traslladarà al magatzem municipal.

 

Anar al contingut