Elx

Detenen 52 persones per una macroestafa de 15 milions d'euros

La policia ha fet les detencions a Elx, Madrid i Barcelona

RedaccióActualitzat

Agents de la policia han detingut 52 persones a Elx, Madrid i Barcelona per una macroestafa amb la qual presumptament van obtenir 15 milions d'euros de més de 150.000 víctimes a tot Espanya, la majoria de les quals autònoms i pimes. Del total de les detencions, 49 s'han fet a Elx, dues a Madrid i una més a Barcelona.

Els detinguts estan acusats d'enganyar les seves víctimes fent-se passar per membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat i oferint-los publicar anuncis a baix cost, per menys de 400 euros, en revistes de temàtica policial que, en realitat, no tenien distribució pública ni tampoc difusió en centres oficials.

La trama havia creat amb aquesta finalitat 30 pàgines web i intentava ocultar la seva activitat real i blanquejar els beneficis a través de més de 60 empreses.

El líder de l'organització en diverses ocasions va utilitzar com a testaferros persones d'edat avançada o en precària situació personal i econòmica.

Els detinguts són el líder de l'organització, tres advocats que presumptament assessoraven sobre el blanqueig de capitals i treballadors de l'entramat.

Anar al contingut