Alberto Ruiz-Gallardón, en una imatge d'arxiu durant una sessió de control al Congrés. (Foto: EFE)
Alberto Ruiz-Gallardón, en una imatge d'arxiu durant una sessió de control al Congrés. (Foto: EFE)
Madrid

Gallardón no aclareix si pensa dimitir en el cas que es retiri la reforma de l'avortament

El ministre de Justícia deixa en l'aire tant l'aprovació d'aquest projecte de llei com el seu futur polític

RedaccióActualitzat

Incertesa sobre la reforma de l'avortament i també sobre el futur polític del ministre de Justícia. El mateix Alberto Ruiz-Gallardón no ha aclarit aquest matí al Congrés si finalment retirarà el projecte de llei de reforma de l'avortament. En resposta al grup socialista, que li ha exigit la retirada del projecte de llei, Ruiz-Gallardón ha reiterat que defensa el dret a la vida.

Enmig del debat sobre si la retirada de la polèmica llei provocaria la seva dimissió, el ministre ha deixat en l'aire el seu futur: "És molt difícil saber on serem cadascú de nosaltres avui, demà, d'aquí a un any, però li asseguro que allà on estiguem vostè i jo, a mi em trobarà defensant les llibertats de les dones i defensant el dret a la vida dels concebuts."

Els últims dies han crescut les sospites que es podria frenar l'aprovació de la reforma de l'avortament perquè s'hauria d'haver aprovat aquest estiu. De fet, ahir dimarts, Ruiz-Gallardón va dir que es retardava la reforma de l'avortament per centrar-se en el "desafiament sobiranista" de Catalunya. La majoria d'entitats en defensa de l'avortament lliure i gratuït atribueixen a la seva lluita la marxa enrere de la polèmica reforma.

Anar al contingut