La junta de portaveus reunida al Parlament. (Foto: ACN)
La junta de portaveus reunida al Parlament. (Foto: ACN)
Barcelona

El ple del Parlament aprovarà la llei de consultes divendres a la tarda

CiU, ERC i la CUP no han volgut que el mateix dia es votés la creació d'una comissió d'investigació sobre el "cas Pujol"

RedaccióActualitzat

La mesa i la junta de portaveus del Parlament han acordat formalment fer el ple per aprovar la llei de consultes aquest divendres a la tarda. El ple es farà, per tant, l'endemà del referèndum sobre la independència d'Escòcia. 

El debat de la llei de consultes començarà divendres a dos quarts de cinc de la tarda. La normativa s'aprovarà previsiblement per una àmplia majoria. Amb independència del debat i la votació de les esmenes parcials, es dóna per segur que la llei de consultes s'aprovarà amb els vots favorables de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP, i els contraris del Partit Popular i Ciutadans.

Desenvolupament de la sessió
El ple començarà a dos quarts de cinc de la tarda, i el primer a intervenir serà el relator de la ponència, Josep Rull, que n'explicarà els treballs per un temps màxim de deu minuts.

A continuació, prendran la paraula els representants dels grups parlamentaris, que tindran un torn de quinze minuts cadascun. Primer, intervindran els representants dels cinc grups que mantenen esmenes vives al text, que ho faran per aquest ordre: Ferran Pedret (PSC), Santi Rodríguez (PPC), Dolors Camats (ICV-EUiA), Albert Rivera (C's) i Quim Arrufat (CUP). Després serà el torn del diputat no adscrit Joan Ignasi Elena, que disposarà d'un minut i mig, i, a l'últim, el dels grups que no mantenen esmenes vives per votar al ple: Gemma Calvet (ERC) i Josep Rull (CiU), que intervindran amb un torn de quinze minuts cadascun

Un cop hagin intervingut tots els grups, començaran les votacions. Primer es votaran les esmenes presentades i després l'articulat de la proposició de llei. 

El cas "Pujol" queda per un altre dia

Aquest migdia, Ciutadans i el PP han criticat que CiU, ERC i la CUP no hagin volgut que el mateix dia 19 es votés al ple la creació d'una comissió d'investigació parlamentària sobre el "cas Pujol". Ho havia plantejat Ciutadans a la reunió de la junta, i li han fet costat el PP, ICV-EUiA i el PSC. Tant el partit d'Albert Rivera com els populars denuncien que els grups sobiranistes no volen barrejar el procés i l'afer relacionat amb l'expresident de la Generalitat.

Jordi Pujol està convocat per comparèixer al Parlament la setmana que ve, el divendres 26, a les 4 de la tarda, en la comissió d'afers institucionals, per donar explicacions sobre els diners de la seva família que no va declarar.

Anar al contingut