Rubia, primer encausat pels fets, va negar tenir res a veure amb els aldarulls. (Foto: ACN)
El jutge creu que no hi ha proves que Rubia participés en les batusses. (Foto: ACN)
Barcelona

Absolt el primer jutjat pels aldarulls posteriors al desallotjament de Can Vies

El jutge considera que no hi ha proves que demostrin que va participar en els incidents

RedaccióActualitzat

La justícia ha absolt Sergi Rubia, el jove detingut durant les protestes pel desallotjament de Can Vies, al barri de Sants de Barcelona. El jutge considera que no hi ha proves que demostrin que va participar en els incidents. El noi va passar 23 dies a Can Brians en presó preventiva.

El jutjat penal número 28 de Barcelona considera que no hi ha proves suficients per assegurar que Rubia, que és casteller, va participar en els incidents al barri de Sants la nit del 28 de maig. La Fiscalia demanava una pena de gairebé cinc anys per al jove pels delictes de desordre públic i danys a mobiliari urbà.

La sentència s'ha fet pública l'endemà del judici, en què quatre testimonis van defensar la versió de l'acusat afirmant que no havia cremat cap contenidor. Desmentien així la declaració dels dos agents de la Guàrdia Urbana que van detenir Rubia, segons van assegurar, perquè l'havien vist aixecant una barricada. Rubia va ser l'únic dels més de 70 detinguts per les batusses a qui el jutge va enviar a presó incondicional.

Anar al contingut