Captura del perfil creat per donar suport a Sergi Rubia, absolt dels aldarulls per Can Vies.
Captura del perfil creat per donar suport a Sergi Rubia, absolt dels aldarulls per Can Vies.
Barcelona

El cas de Sergi Rubia i Can Vies, a través dels "hashtags"

Del desallotjament de Can Vies a l'absolució de Sergi Rubia, a través de les etiquetes de Twitter

RedaccióActualitzat

Amb l'etiqueta #Sergiabsolt, que segons el web Topsy s'ha fet servir més de 1.300 vegades en les últimes 24 hores, ha corregut com la pólvora a Twitter la notícia que quedava absolt de tots els càrrecs Sergi Rubia, el primer jutjat pels aldarulls posteriors al desallotjament de Can Vies. A través dels "hashtags" es pot recórrer la història d'aquest cas, que va començar quan van fer fora els ocupants del centre social autogestionat del barri barceloní de Sants.

#canvies

L'etiqueta genèrica que situa en el mapa mediàtic l'edifici del carrer dels Jocs Florals, desallotjat el 26 de maig d'aquest 2014. Una dotzena de joves s'hi havia atrinxerat, però, finalment, la policia completa el desallotjament de l'immoble, enmig de tensió al carrer. El dia escollit per buidar l'edifici és l'endemà de les eleccions al Parlament Europeu.

#canviesresisteix

El rebuig al desallotjament es tradueix en accions al carrer, amb la convocatòria de manifestacions de protesta. Amb aquesta etiqueta, els defensors de Can Vies anuncien que plantaran batalla. Comencen els aldarulls i enfrontaments amb la policia, que seran especialment conflictius durant quatre nits. Rubia és detingut la tercera nit, el 28 de maig

#efectecanvies

És l'etiqueta que corre per identificar la resposta ciutadana al desallotjament i enderroc. L'entorn de Sants no és l'únic lloc on hi ha protestes a partir de la irrupció policial a Can Vies. La vila de Gràcia, Girona, Manresa o Cornellà de Llobregat també en són l'escenari. Amb aquesta etiqueta, les piulades també recullen la dimissió, quan no fa ni 24 hores del desallotjament, del cap dels Mossos, Manel Prat, esquitxat pel "cas Quintana" i que al·lega "motius personals". També funciona per a l'anunci de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que atura l'enderroc de l'edifici propietat de TMB per negociar amb els okupes.

#sergillibertat

L'únic detingut per les batusses a qui el jutge envia a presó incondicional és Sergi Rubia, un jove auxiliar d'infermeria i membre dels Castellers de Barcelona acusat de desordres públics i danys a mobiliari urbà. La xarxa es mobilitza per reclamar que el deixin en llibertat. Al final, passa 24 dies en presó preventiva, a Can Brians.

#sergiabsolució16s i #sergiabsolució

El 16 de setembre és la data del judici contra Rubia. Aquestes etiquetes de suport al jove circulen, sovint, al costat d'imatges del castell que els seus companys van aixecar en solidaritat amb ell davant de la Ciutat de la Justícia. Contra el testimoni de la Guàrdia Urbana,  Rubia al·lega que mentre xerrava amb un amic es va trobar al damunt un grup d'esvalotadors que fugien de la policia.

#sergiabsolt  

L'endemà del judici, es fa públic que Rubia ha quedat absolt perquè el jutge considera que no hi ha proves suficients que participés en els aldarulls. La xarxa ho celebra ràpidament i reclama responsabilitats.

A més d'aquestes etiquetes, la situació de Rubia es pot seguir des del perfil creat per donar-li suport, @Sergillibertat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut