Barcelona

Sitjà obre la temporada al Romea amb un homenatge a Lou Reed

El director pren les regnes del teatre amb l'espectacle "Desde Berlín", sobre un dels discos més mítics del cantant

RedaccióActualitzat

Fa gairebé un any, Borja Sitjà perdia un ídol i un amic. No va trigar gens a decidir que s'estrenaria com a director del Romea amb un espectacle sobre ell, sobre Lou Reed.

"L'única cosa que penso és: si fos aquí, el Lou Reed estaria content? Espero que sí, jo m'he emocionat molt veient els assajos."

Sitjà i Reed es van conèixer als anys noranta a París, quan Sitjà programava l'Odéon de París i la connexió va ser immediata. Ara, vint anys d'amistat tenen el seu homenatge en aquest muntatge, "Desde Berlín. Tributo a Lou Reed", que transforma en teatre la història d'amor destructiva que Lou Reed va descriure a les cançons del disc "Berlin".

I és que, malgrat que aquest disc, "Berlin", va ser un fracàs comercial, amb els anys ha esdevingut una obra de culte. Una anècdota que ho il·lustra és que l'any 73 la revista "Rolling Stone" es va atrevir a afirmar que era el final de Lou Reed. Però, trenta anys més tard, la mateixa revista l'incloïa dins dels 500 discos més importants de la història.

Borja Sitjà pren ara la direcció del Romea i es planteja assumir riscos, com feia el seu estimat Reed i com els seus antecessors en el càrrec.

"És un teatre insígnia [el Romea], que necessita obres amb risc. El Calixto en va fer, el Julio en va fer i jo crec que haig de continuar fent-ne."


Sitjà ha fet còmplices del seu homenatge el director Andrés Lima; tres dramaturgs, Pau Miró, Juan Villoro i Juan Cavestany, i els actors Natalie Poza i Pablo Derqui. Justament és Derqui el qui s'encarrega de transmetre la manera de caminar del poeta més salvatge del rock.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut