La Union Jack.
La Union Jack apareix com a talismà per contrarestar els partidaris de la independència. (Foto: Reuters)
Londres

Inquietud a Londres davant la incertesa del resultat del referèndum escocès

Els polítics anglesos aguanten la respiració davant la perspectiva que puguin perdre Escòcia

RedaccióActualitzat

A Londres, la classe política aguanta la respiració el dia del referèndum escocès, un referèndum que pot trencar més de 300 anys d'unió política. Hi ha inquietud al Regne Unit davant la perspectiva de perdre Escòcia, una situació que els diaris han batejat com "el dia D", "el dia del destí" o, de manera més irònica, com "el punt àlgid d'una crisi matrimonial".

Edicions especials i portades a tot color amb la Union Jack -la bandera del Regne Unit- com a talismà per espantar els mals auguris. Si els diaris plantegen el referèndum escocès com una qüestió de vida o mort, els britànics, majoritàriament, ho assumeixen amb menys dramatisme. "M'agradaria que es quedessin amb nosaltres, que continuéssim junts, però entenc per què se'n volen anar. Volen fer la seva via. Així que ara depèn d'ells. Si volen marxar, que tinguin sort", afirma un ciutadà londinenc.

Sigui quin sigui el resultat a Escòcia, molts analistes ja donen per morta la unió i creuen que, a partir de demà mateix, s'imposarà un debat seriós sobre la descentralització de la Gran Bretanya i una possible evolució cap a un estat federal.

Anar al contingut