Un usuari d'iPhone fotografia el logo d'Apple en una botiga. (Foto: Reuters)
Un usuari d'iPhone fotografia el logo d'Apple en una botiga (Foto: Reuters)
Cupertino

Apple ja no podrà accedir als dispositius iPhone i iPad sense el consentiment de l'usuari

El gegant tecnològic vol desmarcar-se de les acusacions de col·laboració amb el govern dels EUA i l'espionatge i atraure usuaris conscienciats amb la privacitat

RedaccióActualitzat

El gegant tecnològic Apple no està disposat a tornar a passar per tot l'enrenou que va originar l'esclat del cas de l'espionatge massiu per part de l'administració Obama. Per això, el nou sistema operatiu per a dispositius mòbils, l'iOS 8, impedeix a la companyia accedir als aparells iPad i iPhone sense el consentiment exprés del propietari. Aquesta mesura està dirigida a dificultar els registres policials.

L'empresa de la poma mossegada ha explicat en un comunicat que, "a diferència" dels seus competidors (i del que feien fins ara ells mateixos), han renunciat a la possibilitat d'accedir directament als aparells dels usuaris sense contrasenya i, en conseqüència, a les dades que contenen.

"No serà tècnicament possible per a nosaltres donar resposta a les ordres del govern nord-americà per extreure dades dels aparells que funcionin amb el sistema operatiu iOS 8", ha explicat l'empresa.

Aquesta nova versió del sistema operatiu ja està instal·lada de sèrie en els nous aparells que va presentar Apple en la tradicional cita de setembre, però, a més, també pot ser descarregada als aparells Apple previs fent una simple actualització del software.

Apple vol jugar a atreure usuaris conscienciats amb la privacitat de les seves dades i, alhora, protegir-se davant dels requeriments de l'administració dels EUA, després d'haver rebut acusacions de col·laborar amb massa facilitat amb el govern Obama i l'Agència de Seguretat Nacional (NSA).

Ni correus electrònics, ni contactes, ni historials de trucades, ni missatges, ni notes escrites o continguts multimèdia. L'empresa amb seu a Cupertino diu que no podrà veure ni tocar res d'això.

Per impedir-se a si mateixa l'accés als dispositius i els comptes dels usuaris sense disposar de les corresponents contrasenyes personals, Apple ha modificat el seu sistema d'encriptació, de manera que ara aquesta s'aplica de manera automàtica un cop l'usuari ha escollit la seva contrasenya.

D'altra banda, i per respondre a les acusacions de col·laboració amb el govern dels EUA, Apple ha indicat que només han facilitat dades de "menys del 0,00385%" dels usuaris dels seus dispositius a l'administració.

Anar al contingut