Salou

Un tallahams hauria mossegat el banyista de Salou que va necessitar trenta punts de sutura a la mà dreta

Els experts creuen que el peix es va confondre quan va mossegar la mà del jove de 16 anys, que va necessitar una trentena de punts de sutura

RedaccióActualitzat

Un tallahams podria ser el culpable de la mossegada que va rebre un jove de 16 anys a la platja de Llevant de Salou, al Tarragonès, a principis de mes. L'ajuntament assegura que és una anècdota i que en cap moment es va decidir tancar la platja perquè en les inspeccions a la zona no es va veure cap animal perillós. El noi va necessitar una trentena de punts de sutura a la mà dreta.

El CRAM, la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins, treu importància a l'accident i creu que la hipòtesi més probable és que l'hagués mossegat un peix amb dents esmolades, com ara el tallahams, que es va confondre o que es va sentir amenaçat. En un primer moment, també s'havia parlat d'una tintorera, però pel tipus de mossegada sembla més probable que sigui un tallahams. Elsa Jiménez és la directora del centre: "No és una cosa habitual. Hem d'estar tots tranquils. És molt possible que el peix confongués, en aquest cas, la mà del noi amb un altre tipus de presa."

La presència de peixos de grans dimensions com les tintoreres molt a prop de la costa ha estat habitual aquest estiu. Això no respon a cap motiu en especial, segons ha confirmat Elsa Jiménez a Catalunya Informació: "Poden apropar-se a la costa per buscar aliment, als bancs de peixos. No cal alarmar-se, són animals que no tenen cap interès cap a l'espècie humana. Hem de tractar-la com a fauna salvatge que és. Amb prudència, simplement, com si trobéssim un altre animal a la muntanya."

Sobre el cas del noi de Salou, la regidora de Platges, Júlia Gómez, diu que, tot i ser una ferida aparatosa, en cap moment hi va haver risc per als banyistes perquè els socorristes van recórrer la platja amb dues embarcacions i no van trobar cap rastre de peixos perillosos: "Nosaltres ho lamentem. És un fet aïllat en tot l'estiu. Només ha passat una vegada. No s'ha de fer alarmisme a la platja, ni tancar-la."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut