Persisteix el temps insegur

15 dies amb la borrasca a l'oest de Galícia, 15 dies amb tot tipus de temps a Catalunya. Un dia més, ens mourem entre estones de sol, cel amb núvols, els ruixats i les tempestes. No renteu els cotxes: si plou, plourà fang. L'ambient càlid no fa cap pas enrere i persistiran les màximes per sobre dels 30 ºC.

Néstor GómezActualitzat

La longevitat de la borrasca situada entre Galícia i les Açores arriba a la 15a jornada.

L'inusual durada de la pertorbació ha fet que Catalunya estigués, tots aquests dies, dins el braç càlid de la borrasca, amb vents de sud. A més, la borrasca es troba prou lluny de casa nostra, cosa que fa que tinguem aquest temps tan indefinit, dia sí dia també.

De tot. Nit de llamps i trons per una línia de tempestes ha creuat el país de sud a nord, amb registres superiors als 20 mm. Un cop més, la pluja ha descarregat en poca estona gran quantitat d'aigua. A Albesa la intensitat de la precipitació ha deixat 4 litres en un minut i a Torroja del Priorat, els 27 l/m² han caigut en només 30 minuts. Mapa de pluges fins a les 7 del matí.

Al matí quedaran restes dels ruixats de la matinada al nord de Lleida i Catalunya Central i s'obriran clarianes després de pas de les tempestes. A la tarda, el cel quedarà variable arreu, amb nuvolades amenaçadores a l'oest del país. L'atmosfera estarà carregada de pols en suspensió, cosa que implicarà pluja bruta de fang allà on plogui.

Temperatures altes. El continu flux de vent càlid de sud-oest al Mediterrani occidental provocarà calorada molt forta a Sicília i Sardenya, calor a les Balears i calor moderada a Catalunya. Tant mínimes com màximes es mantindran sense canvis. Les temperatures al migdia seran altes, per sobre dels 30 ºC a les Terres de l'Ebre i plana de Lleida.

I per al cap de setmana...

Serem, novament, sota la influència dels vents càlids i humits de sud-oest. L'ambient serà calitjós, amb mala visibilitat. Entre tants núvols, el sol es veurà esmorteït i cauran alguns ruixats puntuals i dispersos a la tarda, sempre acompanyats de fang. Les temperatures, ben suaus.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut