José Ignacio Wert.
Wert reconeix que la reforma de l'avortament ha entrat en un impàs. (Foto. EFE)
Madrid

Wert admet que el govern ha entrat "en un període de reflexió" en la reforma de l'avortament

El ministre d'Educació és el primer membre de l'executiu de Rajoy que reconeix obertament que s'ha frenat l'aprovació de l'avantprojecte de llei

RedaccióActualitzat

La reforma de l'avortament impulsat pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, està en un impàs. El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha reconegut que el govern ha obert un període de reflexió sobre alguns aspectes de l'avantprojecte de llei de l'avortament. Fa uns dies s'apuntava la possibilitat que el govern es plantegés retirar la reforma, no només pel rebuig que ha generat de molts sectors socials, sinó també perquè ha topat amb l'oposició de membres del mateix govern i també del PP.

En una entrevista a Televisió Espanyola, Wert ha explicat quina és ara la situació d'aquesta normativa tan controvertida: "Som en un període de reflexió sobre la conveniència temporal de certs apartats i, estan pendent una resolució del Tribunal Constitucional sobre la llei actualment vigent; no sembla totalment desorientat esperar a aquesta decisió sobre la constitucionalitat del text actual".

Wert ha defugit de respondre si creu que el ministre Ruiz-Gallardón està desautoritzat després de la possible frenada de la llei. El titular d'Educació s'ha limitat a dir que li ha transmès la seva solidaritat. Ha recordat que tot el govern és responsable del text legislatiu perquè l'avantprojecte es va aprovar en Consell de Ministres. Aquest dimecres, Gallardón no va aclarir al Congrés si finalment retirarà aquest avantprojecte.

Anar al contingut