César Luena al costat del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. (Foto: EFE)
César Luena al costat del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. (Foto: EFE)
Madrid

El número 2 del PSOE afirma que Artur Mas "sembla un zombi" i que "se li n'ha anat l'olla"

César Luena carrega també contra Rajoy, a qui reclama que "es mogui" per solucionar "la fractura emocional" de Catalunya

RedaccióActualitzat

El número dos del PSOE, César Luena, s'ha despatxat a gust contra el president de la Generalitat, Artur Mas. En una entrevista a Onda Cero, el secretari d'organització socialista ha dit que Mas "sembla un zombi" i que "se li n'ha anat l'olla". Concretament, Luena assenyala que Mas és "un absolut desastre, sembla un zombi" i afegeix: "Ara pretén canviar la consulta per unes eleccions anticipades. Fer elegir els catalans entre ser catalans o ser espanyols és aprofundir en la divisió i els enfrontaments". I fa aquest advertiment: "Que no li passi a Rajoy com a Cameron, que ha hagut d'anar oferint a Escòcia més autogovern."

El secretari d'Organització del PSOE ha afirmat que "a qui se li n'ha anat l'olla és a Mas, que ha caigut en mans dels d'ERC", però apunta que el govern de Rajoy ha d'"entendre que la política és alguna cosa més, ha de moure's i ha d'entendre que [el procés sobiranista català] és alguna cosa més que un zombi, és una fractura emocional".

Segons Luena, hi ha un "camí que ha obert Mas amb Rajoy" que el cap de l'executiu espanyol hauria d'aprofitar, que és el de les 23 reclamacions concretes que li va lliurar i que Rajoy va dir que el seu govern hi estava treballant. El número dos dels socialistes espanyols fa aquesta reflexió: "Creiem que hi ha una majoria a Catalunya que vol tenir una posició de més autogovern i això ho ha d'entendre també el govern d'Espanya; això es pot fer, no ho fem tard".

Anar al contingut