Partidaris i contraris de la independència a les portes del Parlament.
Partidaris i contraris de la independència a les portes del Parlament.
Barcelona

Concentracions independentistes i unionistes davant el Parlament pel ple de la Llei de Consultes

Grups a favor i en contra de la independència s'han concentrat a les portes del Parlament per seguir l'aprovació de la Llei de Consultes

RedaccióActualitzat

El Parlament de Catalunya ha viscuta aquesta tarda de divendres un dia històric. Era el dia marcat al calendari per a l'aprovació de la Llei de Consultes, que ha de permetre convocar la cita del 9 de novembre.

Des d'abans de l'inici del ple, a l'exterior de la cambra, s'hi han concentrat un grup de persones per expressar el seu suport i el seu rebuig als partits polítics que donaran la majoria per aprovar el text. Els concentrats han anat escridassant i encoratjant, segons el partit, els polítics a mesura que anaven arribant al Parlament. Una de les més xiulades ha estat la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho.

El grup més nombros ha estat el dels partidaris de la consulta. A les portes del Parlament, s'hi han concentrat persones amb estelades convocades per l'Assemblea Nacional Catalana per donar suport a la llei. La majoria porten senyeres, estelades i samarretes a favor de la consulta.

Els partidaris de la consulta han aguantat les prop de tres hores que ha durant el ple a l'exterior de la cambra i han acollit la votació favorable a la llei de consultes amb crits d'alegria.

A l'exterior de la cambra també s'hi ha pogut veure banderes espanyoles amb símbols de moviments contraris a la independència com Ciutadans. 

Els dos grups, com es pot veure a les imatges, han estat molt aprop i no hi ha hagut cap mena d'incident.

Anar al contingut