Barcelona

CUP: "Hi ha qui abans de deixar-nos decidir fracturarà el que faci falta"

RedaccióActualitzat

La CUP ha destacat la vàlua de la llei perquè la democràcia estava "cada cop més lluny de la ciutadania. "La necessitat de poder parlar és una necessitat tan vital com el pa que mengem", ha assegurat el diputat Quim Arrufat, encarregat d'exposar el posicionament de la formació. "La necessitat d'intervenir en política és una necessitat vital de supervivència per al nostre país i per al conjunt del a societat".

"No és que tinguem mania a ningu, sinó que hem de decidir per nosaltres mateixos", com un poble adult.

Arrufat a acusat alguns mitjans de comunicació de "mentir" i de generar un "estat d'opinió crispat". "Diuen que el dret a decidir fractura i atien focs, on inclouen l'ADN o components de raça i ètnia", un fet totalment "irresponsable".

En una entrevista en una emissora de ràdio, algú ha dit que "Escòcia està dividida", però hi ha qui "abans de deixar-nos decidir, fracturarà el que faci falta". "Escòcia és un mirall impagable de l'obtusitat del govern espanyol." L'SNP, el partit del primer ministre escocès, Alex Salmond, va guanyar les eleccions amb un mandat en el seu programa. Amb el primer ministre David Cameron es va pactar una solució política i van pactar un referèndum. "Salmond ha perdut la seva aposta i ha dimitit, perquè dimitir no és un nom rus. Això és una pràctica política de responsabilitat i de lleialtat amb els principis democràtics".

La CUP considera que el "no" del govern espanyol ha desgastat els marcs de legitimitat a Catalunya de l'Estat espanyol. "L'Estat espanyol fa 35 anys que considera els seus ciutadans com a súbdits. Els catalans no ho acceptem."

"Volem votar i volem marxar per fer via pròpia", però sense abandonar els vincles familiars, amb amics o culturals, perquè no és una qüestió d'ADN. "El que hi ha són dos partits, el PP i el PSOE, que tenen el país entrampat en un immobilisme que no permet als catalans votar ni ajudar les classes populars."

Quim Arrufat ha afirmat que l'Estat espanyol "té pànic que els catalans decideixin lliurement i pànic que la resta de l'estat decideixi, per exemple, sobre els desnonaments o la privatització de la sanitat. Aquesta llei és un instrument de consulta per sobre d'interessos de partits o particulars. El dret a decidir no és un argument només per als sobiranistes. S'està situant en el més profund de la societat catalana".

A Escòcia hem vist "urnes, debat i resultats". A l'Estat espanyol hi ha "fiscalies de guàrdia i amenaces de supressió de l'autonomia". A partir d'avui tenim una llei de consultes populars. "D'aquí a pocs dies tindrem una convocatòria de la consulta. Celebrem-la. El 9-N votarem i guanyarem.".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut