Barcelona

Ortega a Rajoy: "La democràcia s'enforteix amb més democràcia"

RedaccióActualitzat

Minuts després de l'aprovació de la llei de consultes, la vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, ha volgut agrair a tots els grups la feina feta. "Vull posar en valor aquesta gran capacitat d'acord de la política catalana." "És un dia històric". Aproximadament un 80% del Parlament ha votat a favor de la llei de consultes populars. El govern està "satisfet" de l'ampli suport obtingut.

Ortega ha assegurat que aquesta és una "llei de desenvolupament de l'Estatut i desenvolupa una competència exclusiva de la Generalitat". La llei és "una eina que ha de permetre al ciutadà poder decidir i aportar la seva veu sobre aspectes que incideixen directament en el seu dia a dia. Ha de vestir els fonaments d'una major participació ciutadana. Estem parlant de més i millor democràcia".

A més, "aquesta llei ha de ser el marc legal perquè el president pugui convocar, en les properes hores, la consulta popular pel dia 9 de novembre". Aquest "és un dels cinc marcs legals que ha de permetre complir amb el mandat assumit pel govern de Catalunya amb el mandat del poble i amb les forces polítiques que estan a favor del dret a decidir".

Joana Ortega ha volgut fer una crida al govern espanyol: "La democràcia s'enforteix amb més democràcia." El govern català reitera la petició perquè s'escolti allò que pensa el poble de Catalunya i perquè es doni veu als assumptes que afecten els ciutadans "a través d'una llei constitucional i de desenvolupament del nostre Estatut i d'una competència exclusiva que volem exercir".

Anar al contingut