L'expresident francès Nicolas Sarkozy. (Foto: Reuters)
L'expresident francès Nicolas Sarkozy. (Foto: Reuters)
París

Sarkozy anuncia que torna a la política per liderar el seu partit, la conservadora Unió per a un Moviment Popular

L'expresident francès optarà a liderar el seu partit, la conservadora Unió per a un Moviment Popular, en un primer pas per tornar a ser candidat el 2017

RedaccióActualitzat

Nicolas Sarkozy torna a la política activa. L'expresident francès optarà a liderar el seu partit, la conservadora Unió per a un Moviment Popular, en un primer pas per tornar a ser candidat el 2017.

Ho ha anunciat en el seu perfil de Facebook en un text llarg en què no cita el seu partit, la UMP, però sí la seva "família política". Tot apunta que l'expresident francès optarà a presidir el partit per després refundar-lo en una "nova alternativa política que acabi superant la divisió i l'esperit partidista".

 

 

En el text, Sarkozy assegura que no es vol resignar a veure com França perd pes al món i com els francesos estan condemnats a triar entre "l'espectacle actual i la perspectiva d'un aïllament sense sortida".

Sarkozy, imputat per corrupció i tràfic d'influències, justifica la seva decisió dient que l'empeny el seu amor a França.

Aprovació popular

La premsa francesa publica l'endemà de l'anunci diferents enquestes sobre la popularitat de l'ex president Nicolas Sarkozy, amb valoracions força dividides.

El diari "Sud-Ouest" recull que el 52% dels francesos creuen que Sarkozy "té fusta" de president, mentre que un altre sondeig publicat per "Le Parisien" revela que el 55% considera que el seu retorn és dolent. El diari "Le Figaro", per la seva banda, diu que el 43% dels ciutadans vol que l'ex president es posicioni en la mateixa línia política d'abans.

Anar al contingut